Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
wts

A számológép vagy zsebszámológép használata az iskolában

Auroras · 2 éve
A számológép egy ideális eszköz az iskolába. Könnyen hozzájuthatunk és sokféle típus áll rendelkezésre, Nemcsak órán használható, hanem a mindennapokban, otthon is. A diákok hamar megszerették. Az emberek valahogy ösztönösen szeretik az olyan eszközöket, melyiken sok gomb van,

http://www.wts.hu/upload/aurora-szamologep-zsebszamologep

Nincs két olyan tanár, aki egyformán vélekedne arról, hogy matekórán használjon a diák számológépet vagy sem. Néhányan felismerték az előnyét, hogy a bonyolult időigényes számítások alól felmenti a tanulókat a számológép. Az senki nem vitatja, hogy elemiben akadályozza a megfelelő számolási készség kialakulását a számológép használata. De abban már nincs egyetértés, hogy hányadik évfolyamtól használjuk a számológépet. Néhány éve a matematika tanárok azzal érveltek, hogy az érettségin úgysem lehet használni és aki hozzászokik nehezebben, vagy egyáltalán nem tudja megoldani a feladatot. Az igazi fordulat akkor következett be amikor engedélyezték a számológép használatát az érettségin is. Ma már az kerülhet hátrányba az írásbeli vizsgán akinél nincs számológép.

http://auroras.beme.hu/szamologepek-zsebszamologepek-es-tudomanyos-szamologepek/

Kétség nem fér hozzá, hogy a mindennapi tevékenységünk során szükségünk van számológépre, zsebszámológépre vagy éppen tudományos számológépre. Elsősorban a foglalkozásunk határozza meg, hogy kinek milyen számológépre és milyen gyakran van szüksége. A számológép akkor is hasznos, ha nincs problémánk a számolással. Fokozza a termelékenységet és gyorsítja a számolással járó időrabló feladatokat.

http://auroras.bravesites.com/entries/sz%C3%A1mol%C3%B3g%C3%A9pek/nagy-asztali-szamologepek-truly-citizen-sharp

Ma már mindenhol számológépek vesznek körül. Ott van a telefonunkban, a számítógépen, a laptopon és az internet korában számtalan online számológép elérhető. 

http://aurora.eblog.hu/szamologepek-a-hetkoznapokban-17143

Gyakran felmerülőkérdés, hogy asztali nagy számológép vagy zsebszámológép legyen a választás. A zsebszámológép egyetlen előnye a hordozhatóság, hátránya a lényegesen kevesebb műveleti lehetőség. Gyakran még gyökvonás vagy százalék számítás sincs a zsebszámológépen. A nagy asztali számológépeknél minden egy nagyságrenddel nagyobb. A nagyobb felületen több gomb kaphat helyet, így több műveletet tudunk elvégezni. Nagyobb a napelem panel, de nagyobb az LCD kijelző is.

http://irodaszer.reblog.hu/elektronikus-szamologepek
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!